16 October 2012

Saman

For the first time fiq kena sama dengan majlis perbandaran kangar setelah menetap di perlis ni lebih 3 tahun... Memang salah fiq sendiri, dah tau situ parking motorsikal, gagah jugak p landing kete fiq kat situ... Amekau fiq.... Kena RM10... Tapi heran...denda murah sgt kot...kalau di bandaraya mau RM30 keatas....


04 September 2012

Mampukah

Sekarang ni tengah ERA Piala Malaysia...Pasukan kedah berada di tangga terbawah kumpulan.Mampukah kedah mara ke peringkat seterusnya.Walaupon Fiq dah tak turun ke SDA, tapi Fiq masih mengikuti perkembangan kemajuan pasaukan kedah.


03 September 2012

14 August 2012

Sugar Glider Nico

Salam Blogger

Just nak share dengan u'all semua. Sekarang nie Fiq dah ada hobi baru, Fiq sekarang baru tahap newbie dengan Sugar Glider.

Kadang2 Fiq tak paham dengan rutin hari SG nie. Bila malam je, aggarasif semacam tapi time siang or lepas subuh je mesti jadi pasif. Memang jenis macam 2 ka dia sakit.

Untuk tatapaN umum


30 July 2012

Update Baru

Salam 1 Malaysia...

Setelah sekian lama Fiq dah tak up cite-cite baru..
Ada sapa-sapa yang tahu application untuk BlackBerry yang boleh kita install untuk tulis blog terutamanya medium menggunakan blogspot...Fiq baru sangat guna BlackBerry ni...

BB Pin : 28B6D431
Zello : AfiqMuzaffar
Whatssup : Afiq Muzaffar : 0194322152

07 June 2012

Keretaku Bersalji



Penuh salji kereta aku...

Sebenarnya....
Kereta aku nie kena tempias tepung gandum je pon...Ada majlis menepung semperna birthday ahli kelab keicarmania.com..Kereta aku parking betul² belakang kereta birthday boy..Masa dok menepung tambah plak dengan angin kuat...Debu² tepung pon hinggap kat kereta aku...Apa boleh buat...Sambut birthday orang lain,kereta aku kena tempias...By the way,memang terbaik la ahli² kelab yang sudi merancang majlis tue...

ADIOS.....

01 June 2012

New Header



Bagi yang selalu tengok blog nie mesti ada terperasan...Sejak 2bulan yang lalu header lama dah di ganti dengan tulisan header saja...

Tapi hari nie Fiq dah uploadkan header baru...Header yang Fiq buat habis simple la...



Cooming Soon... Ayumi Sakura punya blog plak fiq nak wat header baru....

ADIOS.....

Photo : White Apple


15 May 2012

Selamat Hari Guru



SELAMAT HARI GURU 2012

Dengan slogan " Guru Inovatif Melonjakkan Transformasi Pendidikan Negara " ... Fiq ucapkan kepada semua cikgu yang pernah mengajar Fiq masa muda² dulu

Buat Cikgu-Cikgi

- Tadika Pasti Sri Subang (KL)
- SRA Sg Pencala (KL)
- SRK King Edward II (Taiping)
- SK Long Jaafar (Kemunting)
- SK Ledang (Tangkak)
- SMK Seri Kota (Taiping)
- SMK Tajar (Alor Setar)
- SMK Seri Mahawangsa (Jitra)
- SMT Arau (Arau)
- Politeknik Sultan Abdul Halim Mua`dzam Shah (Jitra)
- Bahagian Teknologi Pendidikan Negeri Perlis (Kangar)

Serta semua insan yang bergelar seorang guru seluruh dunia... 

JASAMU DIKENANG HINGGA AKHIR HAYAT

30 April 2012

Last & First Of The Week

27 April 2012

Disebabkan ada kursus yang perlu hadir time office hour, fiq pon tempah la tiket balik Peneng awal 2-3hari..Konon nak balik awai la...


Tapi waktu abis kursus 4.15... mau tak kalut drive kete macam ribut nak ligan bas.. Bila sampai je stesen bas.. Adik kaunter kata bas dah jalan 5 minit lepas.. Aduhyai...Jawabnye Fiq beli tiket bas lain dan kena tunggu 1jam...

30 April 2012

Hari nie officemate semua cuti...Boss dua2 pon cuti..So..Fiq la bos hari nie..Hahaha..Tapi...
PC Fiq tetiba shutdown n restart...Bila dah siap loading...Network connection plak unpluged..Ape Kes...
Dengan ilmu yang ada try la buat Troubleshooting sendiri...Tukar kabel...test kabel lama kt laptop..Bila dah detect..Rupa2nye...Network Port PC Fiq tak fungsi..Jalan penyelesaiannye..kena letak network card le..tapi rugi la line dari switch 1gbps takkan nak pakai 100mbps punya card..

Bila servey kat kedai komputer, 1gbps dekat2 RM50 kot... Tak pasal la Fiq nak beli... Buat masa la nie..Fiq pakai dulu ape yang ada dah la...

26 April 2012

Selalu Sangat

Hello Guys

Dah lama fiq tak sentuh blog nie..WHY???...As normal newbie blogger macam fiq nie adalah idea yang tak mau nak keluar...

So hari nie ape yang fiq nak merapu pon tak tau la.. Kadang-kadang teringin sangat nak update tiap-tiap hari tapi bila klik New Post mesti idea hilang ntah ke mana.

Dulu TV pernah tayang satu drama yang tajuk BLOGGER BOY sampai 2Musim...Lepas 2 xtau ape kesudahannye....

Kali nie Friday, I`m In Love plak QI yang berlakon..Fiq suka tengok QI berlakon...



07 March 2012

Kini Tahun Ke-4



06-03-08
Dalam pukul 10.00 lebih² la..Time 2 fiq tengah lepak dengan dengan kawan.Lepak main PS2 time 2 la..Tetiba hp bunyi msg masuk...Tengok nama yang baru fiq add pagi tadi...

Dia : Hye
Fiq : Hye..Tak lena lagi ke..
Dia : Dok lagi...Baru Habis study..hehehe
Fiq : Ish²...Rajinnye...
Dia : Fiq...Sha lapaq la...
Fiq : Pie la makan...
Dia : Lapaq nasi goreng Thai...
Fiq : Tak pe..nanti fiq belikan n pos kt sha...
Dia : Tak mau pos je..meh suapkan sekali la..
Fiq : Ha..nnt fiq p sana suapkan sha makanan ye..

DLL Msg...

Lepas 2 kami pon msg sampai lewat malam..Siap leh p Top Up sekali punya la nak msg..Nape sampai cam 2 sekali...Sebab 1 je..Hati fiq dah terbuka kembali menerima wanita setelah 8 bulan tertutup selepas breakup..Yang bukak plak kena dengan hajat fiq masa frusst menonggeng dulu

1. Orang luaq dari KEDAH...(masa 2 fiq dok Jitra)
2. Nak cari orang nama SHA jugak..(rasa semangat dengan nama 2)
3. Kalau wanita nie leh bukak pintu hati aku, aku akan jaga dia sampai akhir hayat aku (sekarang nie dah jadi wife aku)

Cam 2 la macam mana fiq kenal wife fiq dulu²...

06-03-12
Kini dah 4 tahun kami kenal..malah Sha dah jadi teman hidup fiq..Ape yang fiq impikan dah fiq perolehi..Kini..fiq nak jaga Sha hingga akhir hayat fiq...Fiq takkan ayat yang paling menusuk hati fiq..nape ntah la..hati fiq rasa seronok masa 2..Mudah²an hidup kami akan terus bersama dan bahagia selamanya...

Buat sayang ku..Terima Kasih kerana menerima diri ku ini...

I LOVE U SO STRONG AND FOREVER ♥♥♥

27 February 2012

Myvi 1.3 Nak Jual La



Salam Blogger


Today saya nak jadi saleman yang xamek untung pon. Saya just nak tolong seorang kawan yang nak jual kereta dia yang dah 3tahun lebih berjasa dengannya.

Model : Perodua Myvi
Enjin : 1300cc
Transmasi : Manual
Warna : Gray
Tahun Daftar : 2007
Lokasi Kereta : Kangar, Perlis
Bank Value : RM 28800
Sebab Nak Jual : Upgrade kereta lagi besar








Owner : Cikgu lelaki
Nama : Cikgu Fuat
Contact : 019-4740733
Email : fuatn@yahoo.com.my

P/s : First Come First Serve

16 February 2012

Kisah Seram La Sangat


FAKTA YG MENGEJUTKAN...SEBAB_SEBAB KENAPA PENJARA PUDU DITUTUP...???!!!





Berlaku di Penjara Pudu Kuala Lumpur di suatu ketika dulu. Hanya boleh disebarkan pada orang2 tertentu sahaja... Sebelum Penjara Pudu ditutup dulu pernah diceritakan bahawa terdapat satu bilik dipanggil "Bilik Terakhir". Dibilik inilah seringnya berlaku kejadian pelik sejak Penjara Pudu ditutup.

Dinamakan "BILIK TERAKHIR " adalah kerana dulu ia merupakan bilik kediaman terkahir bagi si pesalah jenayah berat sebelum menjalani hukuman gantung sampai mati pada keesokan harinya di bilik gantung..

Di BILIK TERAKHIR inilah pesalah dikatakan akan meratap,menangis, menjerit, bercakap seorang diri dan berbagai lagi perlakuan kerana menyesali kesalahan mereka yang lalu. Mereka menjadi begitu kerana dikatakan tidak kuat semangat menghadapi maut keesokan harinya yang telah diketahui mereka.

Menurut kata warden-warden yang masih ada di Penjara Pudu sewaktu proses pengosongan Penjara Pudu dijalankan, mereka sering terdengar suar a-suara sayu meminta tolong, suara orang menangis dan bermacam macam lagi dari Bilik Terakhir tesebut. Tak kurang juga ada diantara warden yang terlihat seekor kambing hitam sering masuk menembusi pintu bilik itu tanpa dibuka dan kemudian tidak pula kelihatan kambing keluar semula.

Ramai bomoh dan pawang yang dipanggil bagi memulihkan bilik tersebut mengatakan bahawa suara-suara yang sering kedengaran diwaktu malam dari Bilik Terakhir itu adalah akibat roh-roh pesalah yang mati ditali gantung tersebut tidak tenteram kerana mati mereka ditali gantung.

Nak dijadikan cerita pada suatu malam Jumaat ketika hujan renyai-renyai seorang warden telah ditugaskan mengawal kawasan yang berhampiran dengan "Bilik Terakhir" itu. Ketika sedang berkawal kira-kira lebih kurang pukul 01:00 pagi beliau terdengar seperti tapak kaki sedang berlari-lari berhampiran bilik tersebut. Ia cuba beranikan diri untuk untuk melihat apakah bendanya itu. Sedang ia mengamat-amati maka terlihatlah dalam kesamaran seekor kambing hitam sedang menuju kearah Bilik Terakhir itu lalu lesap begitu saja. Ia berasa harian bagaimana seekor kambing boleh ada dikawasan itu? Oleh kerana ingin tahu ia beranikan juga diri menghampiri Bilik Terakhir itu.

Alangkah terperanjatnya mendapati pintu bilik itu telah bertukar menjadi pintu gua. Mulalah ia berasa gementar, seram serta menggigil ketakutan namun diberanikan juga diri memasuki pintu gua yang samar-samar itu sambil meninjau-ninjau didalamnya jika terlihat akan kambing tadi. Apabila sampai je kedalam gua tersebut alangkah terperanjatnya ia bila didapati banyak harta karun dalamnya. Ia cuba mengambil harta itu tetapi tiba-tiba
hilang dari pandangan lalu menjelmalah satu lembaga yang mengerikan seraya berkata, "Heyyyyyy manusiaaa. Jangan awak sentuh harta itu. Hartaaaa itu bukan kauuu yang punyaaaa " " Ahmad Albab yg punyaaa " Ha Ha Ha " Yaaaaaaa, Ahmad Albab yg punyaaaaaaaa ... "udah tuuuuuuuuu.. ...... peeee buat keja........ ......... .....

Tahniah kerana minat membaca.

p/s:-aku pon pun terkena...so apa salahnya foward kat org lain lak kan ....hahahaha

04 January 2012

Who am I

Aloha Blogger...

Today i`m 26 already.Thanks to all yang dah wish kat Fiq especially Ayumi yang tak lupa wish paling special pada Fiq..I Love You Baby....

So..Entry hari nie adalah yang kedua selepas My Birthday 26th siang tadi..Fiq nak story sikit pasal diri Fiq la yang dah tua nie (ayat my wife)...But just pada tarikh 4 January 1986 saja la...

Nama : Mohd Afiq
Nama Bapa : Mohd Muzaffar Mokhtar
Nama Ibu : Mastura Apandi
Tarikh Lahir : 4 January 1986
Tempat Lahir : Hospital Besar Muar
Masa Lahir : 09:07 AM
Jantina : Lelaki
Tarikh Daftar : 7 January 1986
No Sijil : G 7152XX

Dari detail yang kat atas pon cukup dah menyatakan hari nie is MY BIRTHDAY...Selepas 3 hari lahir baby boy nie lahir, dia dah ade sijil kelahiran...

Tapi Fiq ade nama timangan lain..Kalau kat kampung banyak orang panggil SAIFUL...Ape sebab biarkan ia satu rahsia bagi yang tak tau...

Selalunya kalau time birthday mesti ada yang tanya ape wish. Untuk age 26 nie..Ermmm....As usual macam tahun-tahun lepas, be a good person, good son, tahun yang begitu gemilang for me, nak kumpul duit banyak-banyak, mendapat keredhaan ALLAH and for this year be a good husband for my wife also a good father to our children soon...

Rasanya cukup la setakat nie....THANKS ALL

ADIOS - All is Well

Sumber : Sijil Kelahiran Sendiri


My Birthday 26th



Happy Birthday

Mohd Afiq Mohd Muzaffar